27 juni 2006

En liten tur med tester

I början av juni gjorde vi en liten helgtur till Nakteberget för testa vinterns nyinköpta grejer :-). Det var vårat nya STORA tält, Staffans nya kök och Jennis nya fiskespö.

Nakteberget ligger mellan Älvsbyn och Arvidsjaur och högst upp på berget ligger två tjärnar nedsänkta i berggrunden som man kan fiska i. Vandringen till tjärnarna tar cirka 40 minter och det är uppför hela tiden. Vi beslöt oss för att gå upp till den övre tjärnen. Att hitta en tältplats är inte det lättaste då det är väldigt stenigt och tuvigt men skam den som ger sig.

Staffan började med att testa det nya köket, ett Omnifuel. Trycksatt bensin låter kanske brandfarligt, men köket fungerade bättre än det gamla KAP-köket som gick på fotogen. Köket låter högt, men effekten var ju å andra sidan mycket bra! Nu blir det gas på sommaren och bensin när det är kallare ute.

Efter att kommit till rätta i tältet och ätit oss mätta var det dax att testa fiskelyckan. Mitt nya UL-spö med spinnare visade sig vara en superspö! På fjärde kastet drog jag upp en finfin öring.

Därefter var det dött. Staffan som är en stor förespråkare av flugfiske såg sammanbiten och koncentrerad där han förgäves försökte få napp. Slutligen gick vi och lade oss. Essi somnade snabbt som vanligt. Tidigt på morgon kl 05.30 var jag uppe för att testa fiskelyckan igen. Men det var fortfarande dött, men en helt underbar morgon. Vid åttatiden kröp jag in i tältet igen och somnade gott.

Till slut masade vi oss upp - varför sover man så gott i naturen??
Åt en god frukost - varför smakar allt så gott ute?

Därefter vandrade vi ner till nedre tjärn, eftersom jag uppenbart dragit upp den enda fisk som verkade finnas i sjön. Där fika vi lite och fortsatte sedan ner till bilen.

Ja just ja- testen av de nya prylarna

Vårat nya HB Nammatj var riktigt rymligt. En stort plus till den stora absiden och lilla ventilen/fönstret. Minus får dörren mellan absiden och innertältet, då den bara går att öppna från en sida. Ett annat minus är att en lång person hamnar med fötterna mot tältduken.

Köket fungerade som sagt bra, även om det låter en hel del.

Inga kommentarer: