Liten midsommarbuffe a lá Jenni och Staffan
- Rökt lax
- Senapssill
- Skärgårdssill
- Färsk potatis
- Smör
- Gräddfil (dill samt oregano/timjam)
- Bröd
- Västerbottenspaj
- Öl och snaps ( Manzana Verde, spansk äppelsnaps)
De färska kryddorna kom från våran lilla balkonglåda
---------------------------------------------------------------------------------------------
Recept på västerbottenspaj
Pajdeg
125 gram smör
3 dl vetemjöl
1 msk ljummet vatten
Mixa ihop ingredienserna i en matberedare. Tryck ut pajdegen i en pajform. Ställ in i kylen cirka 10 minuter. Nagga pajdegen med en gaffel och sätt in i ugnen på 125 grader cirka 10 minuter
Fyllning
125 gram riven västerbottensost
3 ägg
1 dl matlagningsgrädde
Salt och peppar
Blanda ihop ingredienserna och häll i pajformen. Grädda ytterligare i 225 grader i cirka 20 minuter. Låt pajen svalna något.
Garnityr
1dl cremè fraiche
100 gram löjrom
Dill
Blanda cremé fraiche med en del av romen och bred över pajen. Klicka resten av romen på pajen och strö över dillen. Serveras sedan ljummen.
5 kommentarer:
Mums!
Men jag hann ju inte läsa om fjällvistelsen!
:(
Den ligger ju kvar i kolumnen till höger ;)
/Staffan
Jo, jag hittade den.
Men den fanns inte i arkivet, där jag först letade.
Men SERIÖST den pajen:P
Jepp, hyfsat god :)
Skicka en kommentar