31 augusti 2007

Höstens mörker...dags för pannlampsrecension

För ett par dagar sedan var vi tre på jobbet som pratade om pannlampor. Det visade sig att den ena ville köpa en men inte visste vilken, den andra använde sin fina pannlampa mest när hon behövde skruva i sin bil. För mig gick det upp att jag använder min pannlampa när jag vill läsa i sängen. Du läste rätt. Jag använder min pannlampa hemma i vår lägenhet och - ja vi har elektricitet. Men vi har ingen sänglampa och kommer antagligen inte att få upp en heller. Så där ligger vi som två gruvarbetare med våra pannlampor och läser om kvällarna.

Men det förhindrar ju inte att jag skriver en liten recension för vi har trots allt även använt dem vid andra tillfällen också.


Primus Primelite A

Pris: ca 700 kr (jag vann den i en fototävling)

+ Suverän räckvidd på skenet! Mkt bättre än Petzl duo.
+ Många lägen att välja mellan. Favoritljusen är det röda ljuset som gör att man inte tappar tappar mörkerseendet och det starka ljuset som både har bra räckvidd och bredd och till och med får den mörkrädda att slappna av.
+ Underbar liten stämningsljuspåse som man kan lägga lampan i och få fint mysljus i tältet.
+ Rolig att busa med genom att sätta på sos-blinkningen när de andra håller på att somna :-)
- Bökig batterihållare.

Petzl Duo

Pris: ca:700 kr


+ Bra ljus och möjlighet till inställning (styrka och bredd). Den större lampan är använd till både vandring i totalmörker, nattfiske, och ridning i nattsvart norrländsk skog med -MVG.
+ Den har aldrig krånglat/strejkat.
- Batterihållaren är rätt stor och kan skava efter långvarig användning.
- Dyr

Petzl Tikkina

Pris: max 200 kr ( det är många år sedan vi köpte vår)

+ Liten
+ Absoluta favoritläslampan både hemma i lägenheten och ute i naturen.
- Lämpar sig bara till läsning.


Detta är bilden som vi vann primuslampan med. Den är tagen en varm förmiddag i Picos de Europa, sommaren 2006.Inga kommentarer: