05 juli 2008

Gökar 2.0

Inte mycket till fiske när Rulldalen besöks för fiske den här gången, 1 år och en månad sedan senaste fisket här. I september såg vi kilosöringar leka här, nu är de som bortblåsta. Vanliga fiskpinnar har mer fisk i sig än de sillar som slukade mina flugor den här trippen. Alla utom en, en mörkt tecknad vacker fisk som med lite god vilja närmade sig halvkilot. Den gick på återväxt. Klicka på bilden här nedanför så får du en uppfattning om hur mycket pyttesmå svidare det var. Bilden togs inte för att illustrera knott-tätheten utan var bara det sedvanliga självporträttet jag brukar ta när jag är ute. Det var faktiskt till och med värre senare på natten.
Lika vackert som vanligt när solen går ner över Hottögsfjället. Ån gör några kringelikrokar här, innan den fortsätter ner genom den öppna dalen och vidare ner genom skogen mot Vattensjöarna. Göken gol även denna tripp.

En fin hölja i den öppnare delen av dalen. Djup och fin men den här gången var det inte någon större fisk här, iallafall inte som valde att göra mig glad. Körde med GTX-strumpor och Salomon Karma, funkade klockrent även om jag hade velat ha en högre strumpa. Nu kunde jag iallfall gå över myrar, blöthål och i 2 decimeter djupt vatten utan att blöta ner fossingarna.A room with a view 2.0, men hade jag vetat det där med svidarna hade jag tagit ett innertält istället. Nu valde jag tarp eftersom de hade lovat regn på natten. Bad mistake, särskilt som jag glömde mössan hemma och dessutom var nyrakad på knoppen...I brist på fiskehistorier drar jag denna vals: försedd med ögonbindel nöp jag den här gynnaren i flykten. Catch and release.

ps. det sista var sant, jag släppte den. ds

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du ser stenhård ut i dina solglasögon. Björnarna måste ju vara livrädda för dig.

Vår Utsida sa...

But I am weak at heart =)

Unknown sa...

Synd på knotten,även om man tycker sig vara härdad så är det knäckande..i synnerhet om man lämnat TÄLTET!!! Nåja,tur att du fick öring iaf..själv har jag inte fått någon ädelfisk ännu...

Anonym sa...

"Vanliga fiskpinnar har mer fisk i sig än de sillar som slukade mina flugor.."

De där fiskevattnen kan nog jämställas med Keldas fisksoppa.
Innehåller 0,2% fisk.

:-)

Staffan sa...

Freddan: nog vet jag du hinner lura upp nån också =)

Bert: =)