24 juni 2007

Liten midsommarbuffé

Vi kunde inte låta bli att göra oss en liten midsommarbuffé idag som kompensation för den knapra fjäll-midsommarbuffén. Det smakade gudomligt gott!!!

Liten midsommarbuffe a lá Jenni och Staffan
  • Rökt lax
  • Senapssill
  • Skärgårdssill
  • Färsk potatis
  • Smör
  • Gräddfil (dill samt oregano/timjam)
  • Bröd
  • Västerbottenspaj
  • Öl och snaps ( Manzana Verde, spansk äppelsnaps)



De färska kryddorna kom från våran lilla balkonglåda


---------------------------------------------------------------------------------------------

Recept på västerbottenspaj

Pajdeg
125 gram smör
3 dl vetemjöl
1 msk ljummet vatten



Mixa ihop ingredienserna i en matberedare. Tryck ut pajdegen i en pajform. Ställ in i kylen cirka 10 minuter. Nagga pajdegen med en gaffel och sätt in i ugnen på 125 grader cirka 10 minuter

Fyllning
125 gram riven västerbottensost
3 ägg
1 dl matlagningsgrädde
Salt och peppar

Blanda ihop ingredienserna och häll i pajformen. Grädda ytterligare i 225 grader i cirka 20 minuter. Låt pajen svalna något.

Garnityr
1dl cremè fraiche
100 gram löjrom
Dill

Blanda cremé fraiche med en del av romen och bred över pajen. Klicka resten av romen på pajen och strö över dillen. Serveras sedan ljummen.

5 kommentarer:

bert sa...

Mums!

Men jag hann ju inte läsa om fjällvistelsen!

:(

Anonym sa...

Den ligger ju kvar i kolumnen till höger ;)

/Staffan

Bert sa...

Jo, jag hittade den.

Men den fanns inte i arkivet, där jag först letade.

queenofsurface sa...

Men SERIÖST den pajen:P

Jenni & Staffan sa...

Jepp, hyfsat god :)