16 mars 2008

No Country For Old Men


Home away from home.

Flåset sviker på vägen upp. Benstyrkan på väg ner. 40, inte 20, glömde visst det. Glömde dessutom kameran hemma så mobilen fick duga. Skitväder; regn, dålig sikt och kartongföre. Men vad gör väl det när man får komma ut och topptura lite, bo i tält, dricka after-skifolköl och steka Mamma Scans på bensinköket.


På väg upp på Storsnasen.


Norder-Tväråklumpen.

Tältade i björkskogen vid "dubbelbäcken" nedanför stenskravlet till höger i bild. Åkningen på berget var ok, kartongföre som höll bra. Första åket gick jag upp på västsidan, men där var det renblåst och isigt och jag anade att det kunde vara en rejäl hängdriva på östsidan som jag inte ville droppa på egen hand. Så jag åkte runt toppen på södersidan. På toppens vänstra kant ses ett stenskravel, där skråade jag in och åkte ner.


Spaden jag fick i julklapp av Jenni tjänstgör som torkställning.

På lördagen gick jag upp mot Storsnasen, men vände med 150 höjdmeter kvar på grund av den usla sikten. Åkte "Stora Svängen" ner i dalen mellan Lillsnasen och Storsnasen. Hård kartongsnö med 1 centimeter nysnö på. Åt lunch och gick sen upp och tog Norder-tväråklumpen innan jag åkte hem.

När jag åkte till bilen kom solen fram, för en stund.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Själv har jag varit ute på isarna den här helgen. Men även i skogen. Skidföret är rätt trist. Här är det inte kartongföre. Här är det istället porslin som gäller. Hårt och knaggligt. Man vet inte riktigt vart skidorna tänker sig.

Anonym sa...

Alla erfarenheter är berikande på sitt sätt :)

Grejen med dessa turer är att när man fått lite distans så var de inte så dumma ändå ;)

Staffan sa...

Bert. det blir liksom inte samma sak att åka skidor på isen här. Det är ju trots allt bara en liten sjö här ;)

Joel:Inte dumt alls, inte ens när jag stretade i motvind och strilregn uppför berget =)

Anonym sa...

Storsnasen.... obeskrivligt roligt namn! :-)

Staffan sa...

Lillsnasen ligger alldeles bredvid ;)