27 april 2008

Charter, kan det vara något?

Som nybliven 30-åring är det nästan jobbigt att acceptera, men charter är underbart! Allt fixat och klart, gå till den gaten, gå till den bussen, stå där och kom här.

Vår charter tog oss till Brasilien som innebar 14 varma dagar med långa stränder, god mat, kall öl och trevlig folk. All tid tillbringade vi i Pipa som är en liten by med cirka 3000 invånare. Det är för brassarna och många svenskar en semesterfavorit.Pipa från havet


Pipa - populärt surfarställe

Vi var där i början av april, vilket är alldeles i slutet av säsongen. Men det är fortfarande varmt, i genomsnitt +29 grader i såväl luften som vattnet. Det gör att man helst spenderar dagarna vid stranden, där det fläktar skönt. Det finns många fina stränder både söder och norr om samhället.


Jenni på Praia do amor

På Praia do madeiro badade vi med delfiner. Ibland var de bara 4-5 meter bort. Det var nästan lite läskigt. En dag valde vi att se Pipa och stränderna från havet och gjorde en båtutflykt. Vi åkte från centralstranden till delfinstranden. Det var en mysig liten tur som tog totalt 2 timmar och kostade cirka 90 spänn.

Maten då? För en "köttmänniska" är det himmelriket. Finfina grillade stekar. Vårt favoritställe heter Rancho da Pipa och det vattnas fortfarande i munnen när jag tänker på det perfekt grillade köttet. Till köttet serveras ofta ris, bönor och maniokpulver samt friterad maniok som är någon slags rotfrukt, tror jag. Sedan är givetvis skaldjur något som gäller här. Vi har ätit räkor i massor och i olika varianter. Allt från grillade på spett till gryta som serverades i en pumpa.

Sedan finns det massor av frukter, som brassarna dessutom verkar älska att pressa till juice. Till frukosten fanns alltid färskpressade juicer av alla de slag.På väg till restaurangen.


Middag på Rancho da Pipa.


Frukt- och grönsaksaffär


Dos caiprinhias por favor.Räkor och sprit, kan det bli bättre?

Vi bodde på hotell Porto do Sol som kan rekommenderas. Vi hade en egen bungalow bestående av ett kombinerat vardagsrum/kök, ett sovrum och badrum. Duschen i badrummet var en eldusch! De rekommenderade att man skulle stänga av vattnet om man vill ändra temperaturen annars kunde man få sig en ofarlig men ändå en elstöt.

I hängmattan utanför vår bungalow

Kolla in sladdarna


Ovanför Praia do Amor


Vår favoritstrand, Praia do Amor


Jepp, det ÄR polisstationen

För de icke känsliga, 40-åringen gör kanonkulan

Huvudgatan i Pipa

Vår sista dag i Pipa och Jennis trettioårsdag tillbringades på stranden och avslutades på Panela de Barro med en underbar trerättersmiddag.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det där ser väl härligt ut!

Brasilien har även jag besökt. Men under helt andra förutsättningar. Jobb!

Det var intressant ändå. :-)

Jaha - Och så skall man väl gratulera. Om jag har förstått det rätt.

Grattis Jenni! 30!

Eller var det Staffan? 40?

Anonym sa...

Jag har för mig att min yngre bror är född 1969, men låt gå för 40. Gubbe som gubbe. För övrigt ser ni ut att ha haft en kanonsemester!

Anonym sa...

Bert- Tack så mycket!

Beträffande Staffan och 40 år, så är det alldeles riktigt att han blir det först nästa år. Men han kanske behöver en lång mental förberedelse :-)

/Jenni

Anonym sa...

Det ser mycket trevligt ut! Man blir lite avundsjuk :)

Jag får passa på och gratulera födelsedagsbarnet!