28 april 2008

Vårens sista skidtur?

Varför går vintern så fort? Snön börjar falla och man tänker på alla turer man kommer att göra och så plötsligt har snön töat bort. Nåja, vi kom på det i tid och tog oss en liten helgtur upp till Stensdalsstugorna. Stället har stängt för säsongen men vad gör väl det, vi skulle ju ändå tälta.


Vi genade genom skogen från Nulltjärn där vi parkerade bilen, men insåg efteråt att det visserligen gick lite snabbare men att det med stor sannolikhet var mycket jobbigare. Tät granskog, kuperat och snö som inte bar särskilt väl. Ett ytterligare tecken på att våren är här var de björnspår vi stötte på i skogen. Lördagen bjöd på soligt och varmt väder. Vi stannade halvvägs och fikade.


Väl framme i Stensdalsstugorna kikade vi runt lite. Stugvärden annonserade att han dragit för säsongen. Sedan slog vi upp tältet en bit bort och gjorde oss hemmastadda.


Turens test var färdiga hamburgare på burk. En beställning Staffan gjort på nätet, lite på skoj. Burgaren låg i en konservburk som värmdes upp i kokande vatten och sedan var burgaren med bröd, ost och sås färdig att ätas. Smaken var väl som Hesburgare fast tio gånger värre.


Under natten och morgonen regnade det. Så vi fick packa ihop i ihållande regn och den första halvtimmen på tillbakavägen fortsatte regnandet. Bara på en dag hade mycket snö försvunnit och på vissa håll var det barmark. Värst var det på ett ställe där vatten hade samlats och som man inte kunde åka runt. Där fick man åka någon meter genom vatten som nådde till anklarna. Nerfärden bjöd ändå på härlig skidåkning och även nu stannade vi och fikade i vårsolen.4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
läste inlägget om er vandring i arjeplogsfjällen. Vandringsområdet ser fantastiskt ut och jag skulle gärna vilja veta mer om hur ni genomförde vandringen med hänsyn till vandringsleder, övernatting osv. Jag är nybörjare och tacksam för alla tips om utrustning, internetsidor osv :) Hör gärna av er! tack på förhand! Mvh Daniel email: danielhansson@stud.ku.dk

Unknown sa...

Hamburgaren!! Lol! ;)

Staffan sa...

Fredde: ska bjussa på en i sommar =)

eriksjos sa...

Fint med burkburgare!! Och finfina bilder!