27 september 2008

Backpacking + rafting = packrafting


Efter många turer fram och tillbaka kunde raften sättas i sjön. Med tanke på att säsongen börjat likna sen höst så förlas premiärturen till skogslandet snarare än fjällen som jag hade tänkt. Dessutom var jag ensam på turen och då är försiktighet en dygd när vattnet är så kallt som det är nu. På kartan har jag dock redan prickat in fina turer i fjällen, men de får vänta till nästa sommar.


- Alpackaraft Denali Llama

- VKV Expedition Fits all, 2delad paddel

- Seal Line vattentät rygga 70 L, avtagbart bärsystem.


Paddeln är delbar för att kunna fästas på sidorna av ryggan vid vandring, den kan såklart även fungera som tältpinnar. Jag valde en vattentät rygga trots att en vanlig rygga är bekvämare att bära, men den kommer att bli tung av allt vatten som sköljer över den vid paddling. Ryggan fästs nämligen i fören på raften. Seal-Linesäcken har dessutom ett helt okej bärsystem enligt min mening, särskilt om man jämför med dagens i vissa fall ganska extrema ul-ryggor. 70 liter väger in på dryga kilot så säcken är ganska lätt faktiskt.


Premiärturen gav lite hintar om saker som behöver fixas till nästa sommar. Bland annat måste en liten vattentät påse kunna sättas fast på spraydeck så jag kommer åt kamera, mobil, lite snacks, vatten etc. Nu låg kameran nerpackad i stora säcken och därför saknas det också bilder från vattnet. Den uppblåsbara sitsen och ryggstödet är skönt, men det ska bli ännu bättre när det uppblåsbara liggunderlaget kommer på plats i botten av båten. Det kommer avlasta fötterna också och dessutom hålla det kalla vattnet på avstånd.


En underbar skylt


Passade även på att testa mitt nya flugspö, ett 7-delat Pool 12 #6. Avdriften pga vind är dock inte att leka med i en packraft, men något annat var ju inte att vänta heller. Det funkade dock klockrent att fiska från raften, men det bästa är nog att antingen ankra eller så paddla till ett ställe och går iland och fiskar. Köpte förresten spöet på tokrean som var på Sportkällaren i Åre i torsdags. 70 % rabatt på allt fiske hade de och jag tog bara detta spö för det facila priset av 598 kronor.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Vissa har det bra! :) Härlig tur du verkar ha fått dig....men du är ute på tunn is ang. skylten ;)

Anonym sa...

Fler sådana skyltar. Massor fler! Tusentals, tack. Fixar du det?

Vår Utsida sa...

Freddan: har du sålt skarsågen ännu din miljöbov?

Bert: Du får hjälpa mig att rycka Freddan i örat när det gäller skotrar!