23 november 2008

Årets sista skidtur?

Förra gången färden gick till Stensdalsstugorna så blev rubriken "Vårens sista skidtur?" när vi skrev om det. Det var tur att vi var förutseende nog att inte dra till med "årets sista" när vi författade den rubriken. Jenni och Easy var hemma den här turen, turen var lite för tuff för Easy som bara är drygt 6 månader ännu. Sällskapet bestod istället av delar av Svenska Fjällklubbens jämtlandssektion.

Fint ljus på väg upp från Vålådalen.


Fikapaus på vägen upp.

Det var mörkt när vi kom fram till stugorna vid fyratiden. Eld i kaminen, vatten ur ån och sen dags för middagsbestyr i stearinljusens sken. Gemensam middag och lite lägereldsprat innan sovklockan ringer vid 22-tiden för samtliga...Ganska varmt och skönt, ännu har vi inte eldat upp värmen till 35 grader som den var vid läggdags. När vi vaknade på morgonen hade temperaturen sjunkit till behagliga 18 grader.


Vatten rann ovanpå isen som nog inte legat alltför länge.


Gruppbild innan avfärd på söndagen.


Enklare skidra tillbaka, nerför då vi också kunde nyttja de egna spåren från lördagen. Då var det tungt att spåra och vi turades om på fyra man med ganska korta intervaller. Fem timmar upp, fyra timmar ner vittnar om ett ganska lagom tempo. Inte bara vi utan även hundarna fick jobba hårt, det var ungefär 2-3 decimeter kallsnö på marken.


Dit ska vi.

En mycket trevlig tur till en fin stugplats.

ps. Jag sätter frågetecken efter även denna rubrik, man vet ju aldrig. Fjällklubbarna har planerat en till tur innan nyår... ds

3 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt! Såg kallt ut, men vad gör det om man får komma in i stugvärmen om kvällen... :)

Vår Utsida sa...

Lyckligtvis hade vi nyckel =)

Anonym sa...

Kul med alternativa färdmedlemmar än familj och "vanliga" vänner.