14 december 2008

Easy drar

I dag bestämde vi oss för att ta med Easy på en första liten skidtur. Hon är nu sju månader och vanliga promenader bör kännas lite för lite för damen. Så vi tog med oss skidorna och gick över Stuguvägen till Campus för att därifrån kryssa oss fram till Fyrvalla och Tallvallen. Planen var egentligen att åka på ängen för att inte skidorna skulle locka till för mycket lek.

Matte började med att ta täten och Easy var inte sen att hänga på. Efter 10 meter kunde vi konstatera att drag-genen sitter där den ska och skidorna brydde hon sig inte om.
Så framme vid Fyrvalla tog vi in på skidspåret istället och Easy sprang. Det svåra är att man inte vill låta henne dra för tungt men när man bara har en hund blir det svårt att reglera hur mycket hon drar. Särskilt när hon vill framåt och helst vill öka takten hela tiden och man vill ju inte heller dämpa hennes draglust. Så det får bli lite kortare turer nu i början. Vi tyckte allihop att det var riktigt kul. Det var dock svårt för den som inte hade Easy att hänga med.
2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har en bra lösning på problemet att den som inte har Easy framför sig har svårt att hänga med ...

Skaffa en hund till!
;-)

Anonym sa...

Haha!

Men faktum är att till våren är det dags för en till hund för oss. Gärna en äldre och erfaren hund, vi tar gärna emot tips på lämplig vovve :-)

/Jenni