31 december 2009

Gott slut och god fortsättning!

För oss är det idag sista dagen på ett mycket händelserikt år. Det började i januari med tissel och tassel kring en mage som börjat att växa. Några visste, andra inte. Desto mer snack var det om huset vi precis köpt och besöken på bankerna och förhandlingar om räntor och renoveringar fyllda våra tankar. Vintern förlöpte medan Staffan stretade på i spåren på ÖSK för att i februari både fylla 40 år och genomföra sitt första Öppna spår. Vi gjorde lite små utflykter i trakterna bland annat till Svartsjöarna.
I mars fick vi se vårt lilla underverk via en suddig skärm på specialistmödravården och medan magen fortsatte att växa flyttade vi in i vårt hus på landet. Mars månad bjöd även på det som kom att bli vår enda fjälltur detta år. En påsktur till Sylarna som kom att bli både Lenas och Easys premiär för vintertältning.

Sedan kom våren och med nytt hus och växande mage tillbringades så gott som all ledig tid hemma. Vi fixade i hus och trädgård, potatis sattes, gäststugan målades och byggdes om, barnvagn och spjälsäng inhandlades likväl som handjagare och målarfärg. Besöken på BVC tätnade och Staffan köpte sig en cykel och beslutade sig för att försöka sig på en svensk klassiker.

Sommaren kom och varvades med sommargäster, 40-års fest, fisketurer och svullna fötter. Staffan fixade del efter del av en svensk klassiker och nu började väntan när vårt andra maratonlopp skulle sätta igång. Men dagarna gick och vårt lilla underverk trivdes i magen, alldeles för bra. Så i augusti beslöt läkarna att tvinga ut honom och efter två dagar var han här- Vår älskade Ruben.

Sedan dess har dagarna sprungit förbi och fyllts av nätter med sömn och nätter utan sömn, otaliga barnvagnspromenader i skog och på byn, blöjbyten, babymassage, besökare och en massa massa mys. Staffan och Easy har ägnat sig åt bikejoring under hösten och när snön äntligen kom var kvällspromenaderna täta för att kolla in om byns elljusspår dragits. Efter julfirande i nya huset och frosseri har turerna i spåret börjat. Staffan har börjat träna inför sitt andra öppet spår och Jenni och Easy nöjesåker både med skidor i spåret och med spark på byn. Ruben har fått sig en fjellpulka och så snart vädret tillåter hoppas vi på att han ska kunna sova gott i pulkan så vi kan ta oss ut alla tillsammans.
Med 6 timmar kvar av året sätter vi igång att förbereda maten och hoppas på att nästa år ska bringa lika mycket glädje och lycka som detta år och förhoppningsvis ett lite rikare friluftsliv.
Vi önskar er alla ett gott slut och en god fortsättning!


Easy blickar tillbaka på året som gått
Staffan tidig morgon vid starten av 9 mils skidåkning

I tältet vid påskturen. Jenni gravid i femte månaden
Skruvar ihop spjälsängen

Fiske en lagom aktivitet när en i familjen är höggravid

Fest!

Gräsklippning

Gäster och utflyktsmål

Lång väntan och svullna fötter

Jenni passar på att fiska lite vid en barnvagnspromenad längst Storsjöstrand

2 kommentarer:

Peter Tjärnlund sa...

Grattis till grabben!
Känner igen tankarna före med allt som ska hinnas med. Det blir lugnare ju fler som kommer, vid nummer fyra så är det lugnt.....

Ha en god fortsättning på det nya året!

Bert sa...

Kul att få en årskrönika.

Gott Nytt År till dig och familjen.