17 januari 2010

Förstärkning av Gandalf den grå

Just nu bor Gandalf den grå hemma hos oss. Han är en 7-årig siberian husky hane som tävlat i medel- och långdistanslopp hos en hundförare i Jämtland men om allt fungerar bra ska stanna här hos oss och leva sötebrödsdagar.
Gandalf

Hans enda uppgift är att lära Easy lite vett och etikett. Hans första deluppgift att hjälpa oss att få Easy att fatta vad en draghund egentligen innebär har gått utmärkt. Efter tre turer springer Easy numera först och har drag hela tiden även i backar! Slut är det med nosandet och vimsandet. Härom kvällen var vi på ett pannlampsrace ute i skogen. Jenni och Easy först och Gandalf och Staffan efter. Det var riktigt kul och spännande då vi for efter stigar vi inte varit efter tidigare och inte riktigt visste hur de gick.

Första sparkturen

Hans andra deluppgift att vara sällskap åt Easy i hundgården är han visserligen, men båda sitter och trånar efter att få komma in i huset. Han har även visat sig vara lite mer försikommen och har luskat ut hundgårdens svaga punkter, vilket satt oss i lite merarbete.

I början var han lite för mycket för Easy som blev rätt stukat och låg mest i sin bädd men nu har hon gaskat upp sig och de får riktiga busryck i hundgården. Roligt är det att även den gamle verkar ha buset kvar i sig och gärna bjuder upp till bus och Easy hon är ju inte sen att tacka ja.

Det som dock utmärker honom är att han är en gosvovve utan dess like. Aldrig sen med att få gråhuvuet kliat. Skulle han få skulle han nog vilja sitta i famnen mest hela dagen. Kan väl även tilläggas att det märks att det har varit lite konkurrans om maten för han fullkomlig slukar sin mat.

Inga kommentarer: