11 januari 2007

På islandshäst i Ottsjö


Sent i oktober åkte ett glatt gäng på åtta personer till Ottsjö. Vi skulle rida islandshäst! En del av oss hade ridit mycket tidigare och andra hade aldrig suttit på en häst.

Väl framme fick vi våra hästar tilldelade. De såg pigga och små ut. Efter att ha ryktat, sadlat, tränsat bar det iväg. Vi som ridit tidigare fick snabbt vänja oss vid att dessa hästar inte förstår sidförande skänklar och att den lodrätta sitsen bara var att glömma. Rådet var istället att sitta som om man skulle köra HD, fram med bena och sitta en aning bakåtlutade.

Hästarna gick på automatväxel, dvs alla gick efter den första hästen som givetvis ledaren red. Så det var bara att åka med. Tyvärr hade vi inte det bästa vädret men det ingav dock en viss islandskänsla, säger jag som aldrig ens varit på Island. :-)

Det var även mycket blött i marken men hästarna var som små terrängbilar, fast bättre. J-kla vad säkra de var på foten. Efter någon timmes ridning med flera fina utsiktsplatser var det dags för vila och fikapaus. Hästarna stod och vilade fastknutna i träden.

Med oss följde en liten hund, som var en blandning mellan det sötaste och fulaste jag sett. Men han var en j-vel på att hålla farten och att tigga bulla :-)


Efter att ha njutit av utsikten (den vi såg i dimman) bar det iväg hemåt. Nu testade vi även på att tölta ordentligt och det var sååå skoj. Det är enorm skillnad på trav och tölt. Man bara sitter och åker, det skumpar inte ens lite. Vi tog även en galopptur och det gick superbra även för dem som aldrig ridit tidigare.

När vi släppt tillbaka hästarna i hagen åkte vi till Ottsjö Fjällgård där bastubad och en god trerättersmiddag väntade.

Men andra ord var det en mycket trevlig dag!

Pris för denna tillställning blev totalt 900 kronor. Ridningen kostade 600 kronor (halvdag) och trerättersmiddagen med bastu tror jag vi betalade 300 kronor för.

Inga kommentarer: